Hozzávalók:
- 1 közepes brokkoli (megtisztítva, rózsáira szedve kb 300 g)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1/2 karalábé
- 1-2 ek olívaolaj
- 10-15 szem koriandermag (mozsárban törve)
- 2.5 dl húsleves
- 100g quinoa
- 100g póréhagyma
- só
- bors
- 1 ek frissen facsart citromlé
- Egy lábosban kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a feldarabolt karalábét.
- Jól átforgatjuk, vigyázzunk, hogy ne kapjon oda. Amikor már megkívánja, hogy töltsünk rá folyadékot, adjuk hozzá a húslevest.
- Fűszerezzük sóval, borssal, korianderrel, majd kb 10 perc alatt félpuhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a quinoát, a brokkolirózsákat és a felkarikázott póréhagymát is, felöntjük vízzel, hogy jól ellepje, majd kb. 15 percig főzzük. A zöldségek nem kell egészen puhák legyenek.
- A legvégén, miután levettük a tűzről, hozzáadunk 1 evőkanál frissen facsart citromlevet, elkeverjük a levesben és tálaljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Recept innen - módosításokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése