2016. január 12., kedd

Brokkolis zöldségleves quinoával


Hozzávalók:
  • 1 közepes brokkoli (megtisztítva, rózsáira szedve kb 300 g)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa 
  • 1/2 karalábé
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 10-15 szem koriandermag (mozsárban törve)
  • 2.5 dl húsleves
  • 100g quinoa
  • 100g póréhagyma
  • bors
  • 1 ek frissen facsart citromlé
Elkészítés:
  1. Egy lábosban kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a feldarabolt karalábét. 
  2. Jól átforgatjuk, vigyázzunk, hogy ne kapjon oda. Amikor már megkívánja, hogy töltsünk rá folyadékot, adjuk hozzá a húslevest.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, korianderrel, majd kb 10 perc alatt félpuhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a quinoát, a brokkolirózsákat és a felkarikázott póréhagymát is, felöntjük vízzel, hogy jól ellepje, majd kb. 15 percig főzzük. A zöldségek nem kell egészen puhák legyenek.
  5. A legvégén, miután levettük a tűzről, hozzáadunk 1 evőkanál frissen facsart citromlevet, elkeverjük a levesben és tálaljuk.




Megjegyzések, tapasztalatok:
- Recept innen - módosításokkal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése