Hozzávalók:
- 250 g darált sertéshús (vagy csirke, pulyka)
- 150 g füstölt sonka (vagy húsos szalonna)
- 500 g lencse
- 1 nagy fej vöröshagyma
- étolaj (szalonna esetén elhagyható)
- 50 g mazsola
- só
- őrölt bors
- őrölt szegfűszeg (késhegynyi)
- kakukkfű
- 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- tejföl
- A lencsét egy éjszakán át áztatjuk.
- A hagymát apró kockákra vágjuk és kuktában pici olajon üvegesre pirítjuk (ha szalonnát használunk, akkor abból valószínűleg elég zsiradék sül ki, így nem kell olaj).
- A kockára vágott füstölt sonkát és a darált húst hozzáadjuk, kevergetve kb 5 percig pirítjuk, majd a leszűrt lencsét is beleöntjük.
- Sóval, borssal, citromhéjjal, szegfűszeggel, kakukkfűvel fűszerezzük, majd a mazsolát is hozzáadjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. (Nekem ez kb 8 dl volt.)
- A kuktát lezárjuk és jelzéstől 15 percig főzzük.
- Tejföllel tálaljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A receptet itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése