2016. január 11., hétfő

Kanadai lencseragu



Hozzávalók:
  • 250 g darált sertéshús (vagy csirke, pulyka)
  • 150 g füstölt sonka (vagy húsos szalonna)
  • 500 g lencse
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • étolaj (szalonna esetén elhagyható)
  • 50 g mazsola
  • őrölt bors
  • őrölt szegfűszeg (késhegynyi)
  • kakukkfű
  • 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • tejföl
Elkészítés:
  1. A lencsét egy éjszakán át áztatjuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk és kuktában pici olajon üvegesre pirítjuk (ha szalonnát használunk, akkor abból valószínűleg elég zsiradék sül ki, így nem kell olaj).
  3. A kockára vágott füstölt sonkát és a darált húst hozzáadjuk, kevergetve kb 5 percig pirítjuk, majd a leszűrt lencsét is beleöntjük.
  4. Sóval, borssal, citromhéjjal, szegfűszeggel, kakukkfűvel fűszerezzük, majd a mazsolát is hozzáadjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. (Nekem ez kb 8 dl volt.)
  5. A kuktát lezárjuk és jelzéstől 15 percig főzzük.
  6. Tejföllel tálaljuk.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- A receptet itt találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése