2016. január 30., szombat

Kukoricás-brokkolis csirke


Hozzávalók:
  • 250 g csirkemell
  • fél kukoricakonzerv
  • néhány rózsa brokkoli
  • 1 kis pohár tejföl
  • olívaolaj
  • őrölt tarkabors
Elkészítés:
  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk és serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal.
  2. Hozzáadjuk a kukoricát és egy maréknyi apróbb rózsáira szedett brokkolit.
  3. Jól átforgatjuk és pár percig pirítjuk együtt, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ízlés szerint még fűszerezzük. Akkor van kész, amikor a tejfölt már kezdi felszívni a többi összetevő és a brokkoli még kicsit roppanós.
  4. Tésztával tálaljuk. 

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Készíthetjük tejszínnel is.
- Kedvünk szerint szórhatunk a tetejére reszelt sajtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése