2014. augusztus 24., vasárnap

Omlett-tekercs

Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 1 közepes paradicsom apróra vágva (belseje nélkül)
  • 1 fél piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 héjában főtt burgonya
  • néhány szelet sonka apróra vágva
  • 1 kisebb lila kockára vágva
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg trappista sajt lereszelve
Elkészítés:
  1. Törjük fel a tojásokat egy tálba.
  2. Adjuk hozzá a tejet, verjük fel, majd keverjük bele a lisztet is.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, de vegyük figyelembe, hogy a sonka sós (emiatt lehet, hogy a só teljesen el is hagyható).
  4. Öntsük az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a zöldségekkel, sonkával és a sajt felével. Süssük 175 fokon nagyjából negyed órát, vagy amíg a szélei már majdnem megszilárdulnak.
  5. Szórjuk rá a sajt másik felét, és tegyük még vissza pár percre.
  6. Tekerjük fel az omlettet a rövidebb oldalánál a sütőpapír segítségével, tegyük egy tányérra és szeleteljük fel.
  7. Melegen együk, addig a legjobb, amíg a sajt még olvad benne. 


 

Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://www.nlcafe.hu
- Ha vastagabbra sikerül az omlett, akkor a hosszabb oldalánál tekerjük fel inkább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése