2014. január 17., péntek

Májas tekercs


Hozzávalók:
  • 55 dkg mélyhűtött leveles tészta (2 csomag spar-os)
  • 40 dkg csirkemáj
  • 2 tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 kis hagyma
  • 4 kis szelet rozskenyér
  • 2 dl tej
  • 2 mk só
  • őrölt bors
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 mk majoránna
Elkészítés
  1. A csirkemájat só nélküli vízben megfőzzük. Ha megfőtt, villával áttörjük.
  2. A kenyeret beáztatjuk a tejben, a hagymát lereszeljük.
  3. A kenyeret kinyomkodjuk és 1 tojással, 1 ek tejföllel és a lereszelt hagymával együtt a májhoz adjuk, majd alaposan összedolgozzuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával.
  4. A leveles tésztákat megkenjük a májas töltelékkel és feltekerjük őket.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A megmaradt tojást villával felverjük és ezzel megkenjük.
  6. 200 fokon 30 perc alatt megsütjük.

 



Megjegyzések, tapasztalatok
- Nagyon jól illik hozzá natúr ivójoghurt, akárcsak a burekhez.
- Mutatós előétel, de uzsonnaként is megállja a helyét.
- A recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/leveles-tesztaba-bujtatott-maj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése