2016. január 19., kedd

Főtt füstölt marhanyelv sült céklával



Hozzávalók:
  • füstölt marhanyelv
  • babérlevél
  • egész feketebors 
  • vöröshagyma
Elkészítés:
  1. A nyelvet hideg vízben feltesszük főni. A vízbe babérlevelet, egész borsot, egy fej vöröshagymát és sót teszünk (sót keveset, mivel a nyelv már sós)
  2. Addig főzzük, amíg teljesen megpuhul - villával megszúrva lehet ellenőrizni. Ez a nyelvtől függően 2-3 óra is lehet. (Legközelebb kuktában főzöm...)
  3. Ha megpuhult, kivesszük a főzővízből.
  4. A nyelven található érdes, vastag külső réteget felhasítjuk és lehúzzuk, szépen lejön róla.
  5. Pár perc alatt a külsejét grillezhetjük.
  6. Vékonyra szeleteljük, sült céklával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése