Hozzávalók:
- 2-3 cékla
- 1 kis hagyma
- 1/4 zeller
- 1 alma
- balzsamecet
- méz
- só
- őrölt bors
- citrom
- friss rozmaring
- A nyers céklákat, a zellert és a hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd egy sütőedénybe rendezzük őket.
- Elkészítjük a pácot: balzsamecetet mézzel keverünk, sózzuk, borsozzuk, facsarunk hozzá citromot. Ezzel meglocsoljuk a céklákat, rászórjuk egy rozmaring-ág kis levélkéit és kézzel alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érje a pác az összes cékladarabot.
- Lefedjük az edényt (ha nincs fedője, akkor alufóliával) és 200 fokos sütőbe toljuk. Időnként rápillantunk: ha levet engedett, akkor csak átkavarjuk néha, ha nem olyan levesek a zöldségek, akkor öntünk rá egy kevés vizet.
- Kb 50 perc után a cékla már puhulóban van (még nem teljesen puha, de nem is kell az legyen). Ekkor egy alma gerezdjeit is belenyomkodunk a céklák közé és fedő nélkül visszatesszük az edényt a sütőbe grill programra. Kb negyedóra alatt megpirul és az alma ízét is kicsit átveszi.
- Fogyaszthatjuk köretként, lehet saláták alapja, de mi már ettük előételként is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése