Hozzávalók:
- 8 tojás
- 180 g porcukor/nyírfacukor
- 180 g darált dió
- 1 cs sütőpor
- 3 tk holland kakaópor
- csokimázhoz:
- 120 g vaj/margarin
- 150 g cukor/nyírfacukor
- 3 ek holland kakaópor
- A tojásokat szétválasszuk. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük.
- A tojássárgákat és a porcukrot fehéredésig keverjük, majd mehet bele a sütőporral és a kakaóporral elkevert darált dió. A tojásfehérje habot több adagban adjuk hozzá: eleinte lehet robotgéppel keverni kis fokozaton, de a hab kb második felét már csak kézzel, óvatosan, fakanál vagy spatula segítségével forgassuk hozzá, nehogy összetörjön a hab.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és légkeveréses sütőben 175 fokon kb fél óra alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
- Még melegen kiborítjuk egy vágódeszkára és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy másik deszka segítségével visszafordítjuk. Amíg hűl egy picit, elkészítjük a csokimázt. A vajat felolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, ha beleolvadt, akkor már nem melegítjük tovább, kézi habverővel csomómentesre keverjük a kakaóporral, majd a süti tetejére öntjük és gyors mozdulatokkal elkenjük. Egy óra alatt megszilárdul, gyönyörűen szeletelhető.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ezt a receptet használtam.
- Nyírfacukorral készítve paleo.
- 20 cm * 30 cm-es tepsiben készítettem, lehet kicsit nagyobbat is használni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése