2016. január 25., hétfő

Csokis-diós kocka (a süti, aminek mindig elkérik a receptjét :)



Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 180 g porcukor/nyírfacukor
  • 180 g darált dió 
  • 1 cs sütőpor
  • 3 tk holland kakaópor
  • csokimázhoz: 
    • 120 g vaj/margarin
    • 150 g cukor/nyírfacukor
    • 3 ek holland kakaópor
Elkészítés:
  1. A tojásokat szétválasszuk. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat és a porcukrot fehéredésig keverjük, majd mehet bele a sütőporral és a kakaóporral elkevert darált dió. A tojásfehérje habot több adagban adjuk hozzá: eleinte lehet robotgéppel keverni kis fokozaton, de a hab kb második felét már csak kézzel, óvatosan, fakanál vagy spatula segítségével forgassuk hozzá, nehogy összetörjön a hab. 
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és légkeveréses sütőben 175 fokon kb fél óra alatt (tűpróbáig) készre sütjük. 
  4. Még melegen kiborítjuk egy vágódeszkára és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy másik deszka segítségével visszafordítjuk. Amíg hűl egy picit, elkészítjük a csokimázt. A vajat felolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, ha beleolvadt, akkor már nem melegítjük tovább, kézi habverővel csomómentesre keverjük a kakaóporral, majd a süti tetejére öntjük és gyors mozdulatokkal elkenjük. Egy óra alatt megszilárdul, gyönyörűen szeletelhető.



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ezt a receptet használtam.
- Nyírfacukorral készítve paleo.
- 20 cm * 30 cm-es tepsiben készítettem, lehet kicsit nagyobbat is használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése