2014. december 3., szerda

Sütőtökös túrógombóc

Hozzávalók:
  • 250 g sütőtök püré
  • 450 g túró
  • 6 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 kk fahéj
  • 2 tojás
  • 240 g búzadara
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • tökmag
Elkészítés:
  1. A sütőtököt megsütjük, puha belsejét kikaparjuk és kimérünk 250 g-ot. 
  2. A túrót villával áttörjük (nem muszáj krémesre, csak ne legyenek nagy darabok), majd összekeverjük a kihűlt sütőtökpürével.
  3. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat, tojásokat, majd a búzadarát is, jól összedolgozzuk és egy órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megszívhassa magát nedvességgel.
  4. Egy óra elteltével vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat formálunk és forrásban lévő sós vízben kb 10 perc alatt megfőzzük a gombócokat.
  5. Közben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk.
  6. A tökmagot is megpirítjuk olaj nélkül egy serpenyőben.
  7. A kifőtt gombócokat még melegen pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
  8. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és pirított tökmaggal.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://www.nyammm.hu/2014/10/sutotokos-turogomboc.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése