- 250 g csirkemellfilé
- 125 g üvegtészta
- 2 közepes sárgarépa, zöldséghámozóval vékony csíkokra ”hámozva”
- 10 db bébikukorica
- 1 kis cukkini
- 5 fej shiitake gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 újhagyma felkarikázva
- 2 tojás
- 1 kis maréknyi szezámmag
- 3 ek szójaszósz
- napraforgóolaj
- só
- bors
- szecsuáni bors
- Először felcsíkozzuk a csirkemellet.
- A wokot felforrósítjuk, majd 2-3 evőkanál napraforgóolajat hevítünk. Amikor forró, beledobjuk a csirkét és készre pirítjuk. Ezután kimerjük egy tálkába, letakarjuk, hogy ne hűljön ki és félrerakjuk.
- A megmaradt zsiradékba dobjuk az előkészített zöldségeinket az újhagyma kivételével. Fűszerezzük és addig pirítjuk, amíg el nem éri a "már puhul, de még roppanós" állapotot. Ekkor hozzáadunk 3 ek szójaszószt, jól összeforgatjuk, kb 1 percig még pirítjuk, majd kiöntjük egy másik edénybe az elkészült zöldségeket.
- Vízforralóban vizet melegítünk, az üvegtésztát egy edénybe tesszük és leforrázzuk annyi forró vízzel, hogy ellepje. Kb 5 perc alatt az üvegtészta megpuhul és meg is dagad.
- Egy kis serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot.
- Az üres wokban rántottát készítünk az előzőleg felvert, sózott és borsozott tojásokból.
- Hozzáadjuk az időközben megpuhult és leszűrt üvegtésztát a rántottához, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a pirított csirkecsíkokat és a zöldségeket is, valamint a felkarikázott újhagymát. Összekavarjuk és tálalhatjuk is.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://gyomber.hu/sult-zoldseges-tojasos-uvegteszta-wokban-piritott-csirkecsikokkal/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése