2014. december 14., vasárnap

Rakott zelleres csicsóka


Hozzávalók:
  • 5 db csicsóka (hámozva 250 g volt)
  • 1 db burgonya
  • 100 g zeller
  • 100 g kolbász
  • 4 tojás
  • 50 g vaj
  • 1 ek liszt
  • 2.5 dl tej
  • 175 g tejföl + tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
  1. A zellert, csicsókát és burgonyát meghámozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk, majd pároló edényben megpároljuk, kb 10 perc alatt. (Nem kell teljesen puhák legyenek.)
  2. A tojásokat megfőzzük (keményre), megpucoljuk.
  3. A kolbászt felkarikázzuk.
  4. A vajat felolvasszuk, 1 ek lisztet hozzáadunk, csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadunk 2.5 dl tejet és egy kis pohár tejfölt. Sűrűre főzzük. Vigyázzunk, hogy csomómentes legyen.
  5. Egy megfelelő méretű jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat: 1 sor csicsóka, zeller, kolbász és tojás, majd a tejfölös szósz fele, utána burgonya, és ismét csicsóka, zeller, kolbász és tojás, végül a maradék tejfölös szósz.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon kb 40 perc alatt kész. (Az első 20 percben a fedőt is rátettem az edényre, utána levettem, hogy megpiruljon.)



Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ötlet innen: http://www.nosalty.hu/recept/rakott-zelleres-csicsoka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése