2014. december 9., kedd

Duna hullám


Hozzávalók:
  • a tésztához:
    • 25 dkg tönköly finomliszt
    • 37,5 dkg margarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 7 tojás
    • 1 cs sütőpor
    • 2 evőkanál holland kakaópor
    • 3 ek tej
    • 50 g darált mandula
    • 1 üveg meggybefőtt (kb 40 dkg)
  • a krémhez:
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 2.5 dl tej
    • 2.5 dl meggylé (a befőtt leve)
    • 1 csomag vaníliapuding
    • 10 dkg vaj
    • 2 evőkanál porcukor
  • a mázhoz:
    • 200 g étcsokoládé
Elkészítés:
  1. A tésztához a margarint a cukorral jól összedolgozzuk és fehéredésig keverjük. Utána hozzáadjuk a tojásokat, beleforgatjuk és újra jól kikavarjuk.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a margarinos masszához.
  3. Ezután elfelezzük, az egyik feléhez darált mandulát keverünk, a másik feléhez pedig a kakaóport és tejet.
  4. Egy tepsit előkészítünk, kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a mandulás keveréket. Erre jön a kakaós réteg, melyet rásimítunk a mandulásra. Tetejére szórjuk a lecsepegtetett magozott meggybefőttet. 
  5. 175 fokos előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. Míg sül a tészta, elkészítjük a pudingot. A pudingport kicsi tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a megmaradt tejet és a meggylét. Sűrű pudingot főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, közben néha megkeverjük, hogy be bőrösödjön. Amikor kihűlt, a vajat kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot. 
  7. Az elkészült krémet a kihűlt tésztára kenjük.
  8. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. 
  9. Hideg helyre tesszük a süteményt, hagyjuk megdermedni a krémet és a csokit.
  10. Meleg késsel szeleteljük, hogy könnyebb legyen a csokit vágni.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez egy nagyon régi recept, nagymamáink korából. Én kicsit a saját ízlésemre szabtam, de igyekeztem nem túl sokat módosítani rajta. Cukorból sokat hagytam ki, de még így is igen édes.
- A hullámok a különböző rétegekből alakulnak ki, de villával szokás a csokiba is hullámokat rajzolni, én ezt kihagytam.
- A krémhez lehet használni vanília, eper, tejszín vagy más pudingot, ami épp van otthon, csak mondjuk ne legyen csokis, mert akkor a meggy színe nem annyira érvényesül. Úgy is készíthetjük a krémet, hogy csak tejjel főzzük meg a pudingot, a meggylét kihagyva, akkor sárga krémet is tehetünk a süteményünkbe. Nekem tetszik a meggylével készült verzió.
- A tészta sárga részéből a mandula ki is hagyható vagy helyettesíthető dióval. Ha nincs darálva, jó darabolva is.



zzávalók: A tésztához: 37,5 dkg Rama Sütőmargarin 2 evőkanál keserű kakaópor 2-3 evőkanál tej 1 evőkanálnyi mandulabél 1 csomag sütőpor 25 dkg finomliszt 7 db tojás 25 dkg kristálycukor A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (40 dkg) A tetejére: 15 dkg Rama Sütőmargarin 4 evőkanál porcukor 1 csomag vaníliás cukor 4 evőkanál kristálycukor 5 dl tej 1 csomag vanília ízű pudingpor A mázhoz: 3-4 dkg Rama Sütőmargarin 20 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Dunahullám Hozzávalók: A tésztához: 37,5 dkg Rama Sütőmargarin 2 evőkanál keserű kakaópor 2-3 evőkanál tej 1 evőkanálnyi mandulabél 1 csomag sütőpor 25 dkg finomliszt 7 db tojás 25 dkg kristálycukor A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (40 dkg) A tetejére: 15 dkg Rama Sütőmargarin 4 evőkanál porcukor 1 csomag vaníliás cukor 4 evőkanál kristálycukor 5 dl tej 1 csomag vanília ízű pudingpor A mázhoz: 3-4 dkg Rama Sütőmargarin 20 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Dunahullám Hozzávalók: A tésztához: 37,5 dkg Rama Sütőmargarin 2 evőkanál keserű kakaópor 2-3 evőkanál tej 1 evőkanálnyi mandulabél 1 csomag sütőpor 25 dkg finomliszt 7 db tojás 25 dkg kristálycukor A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (40 dkg) A tetejére: 15 dkg Rama Sütőmargarin 4 evőkanál porcukor 1 csomag vaníliás cukor 4 evőkanál kristálycukor 5 dl tej 1 csomag vanília ízű pudingpor A mázhoz: 3-4 dkg Rama Sütőmargarin 20 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Dunahullám Hozzávalók: A tésztához: 37,5 dkg Rama Sütőmargarin 2 evőkanál keserű kakaópor 2-3 evőkanál tej 1 evőkanálnyi mandulabél 1 csomag sütőpor 25 dkg finomliszt 7 db tojás 25 dkg kristálycukor A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (40 dkg) A tetejére: 15 dkg Rama Sütőmargarin 4 evőkanál porcukor 1 csomag vaníliás cukor 4 evőkanál kristálycukor 5 dl tej 1 csomag vanília ízű pudingpor A mázhoz: 3-4 dkg Rama Sütőmargarin 20 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.

Make Money at : http://bit.ly/copy_win

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése