2013. december 10., kedd

Mézes puszedli


Hozzávalók
  • 4 tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 4 ek tejföl
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 60 dkg liszt
  • 2 kk szódabikarbóna
Elkészítés:
  1. 3 tojás sárgáját és 1 egész tojást kikeverünk 15 dkg porcukorral.
  2. A mézet és a vajat/margarint felmelegítjük annyira, hogy folyékony legyen, majd a tojásos keverékhez öntjük, hozzáadjuk a tejfölt és a fűszereket, majd jól kikeverjük.
  3. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, ezután összedolgozzuk a folyékony keverékkel, majd a tésztát a hűtőben pihentetjük másnapig. 
  4. Másnapra kellően szilárd és formázható lesz, golyócskákat formálunk belőle. Viszonylag egyformák lesznek, ha egy kiskanállal szedegetjük a tésztamasszát.
  5. 175 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, közben a kimaradt 3 tojásfehérjéből és 25 dkg porcukorból kemény habot verünk. 
  6. A megsült puszedliket beleforgatjuk a habba, utána sütőpapírra rakjuk száradni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése