2013. december 24., kedd

Karácsonyi húsleves csillagokkal

A húslevest a szokásos módon készítjük el.

Hozzávalók a levesbetéthez:

  • 1 tojás
  • kb. 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • olaj
Elkészítés:
  1. A tojással keverjünk el annyi lisztet és a tejfölt, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. 
  2. Sózzuk, keverjük bele a felaprított petrezselymet. 
  3. Süssünk belőle kevés olajon vastag palacsintát, majd kicsi, csillag alakú kiszúróformával formázzuk. 
  4. Ezzel a levesbetéttel kínáljuk a levest.
  5. A sárgarépát is vághatjuk csillag alakúra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése