2013. december 20., péntek

Tejszínes kukoricalves

Hozzávalók:
  • 1 hagyma
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1-2 dl húsleves
  • olívaolaj
  • petrezselyemzöld
  • víz
  • só 
  • bors
Elkészítés:
  1. A hagymát felkockázzuk és kevés olívaolajon megpirítjuk.
  2. Ráöntjük a kukoricát és pároljuk kb 10 percig, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a húslevest és főzőtejszínt, ezen kívül vizet ízlés szerint (kb 500 ml, de lehet több is attól függően, hogy mennyire sűrűre szeretnénk a levest).
  4. Amikor felfőtt, ellenőrizzük a fűszerezést, aprított petrezselyemzöldet szórunk bele és tálalhatjuk is.

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Nagyon gyorsan elkészíthető, könnyű leves.
- Ha nincs a fagyasztóban ilyen levesekhez előre elkészített húsleves, használhatunk húsleveskockát is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése