2013. december 10., kedd

Mézespuszi másként




Hozzávalók:
  • 20 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg rozsliszt
  • 12 dkg barna cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1.5 dl méz
  • 2 cl rum
  • 1 kk fahéj
  • 1 mk szegfűszeg
  • 1 mk szódabikarbóna
  • dió, mogyoró
Elkészítés:
  1. A mézet és a margarint felolvasszuk, majd hagyjuk hűlni.
  2. A száraz hozzávalókat (a dió kivételével) összekeverjük. Amikor a mézes keverék lehűlt, hozzáadjuk a tojást és a rumot, összekeverjük, majd a 2 keveréket jól összedolgozzuk egymással.
  3. Este állítsuk össze, reggel formázzuk, díszítsük a tetejét dióval és sütőpapírozott tepsiben süssük meg.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ezt a receptet egy régi szakácskönyvből ajánlották nekem azzal a megjegyzéssel, hogy akkor lesz igazán finom, ha a fehér liszt egy részét rozsliszttel helyettesítsem. Azonnal szimpatikus lett, amikor a vicces címét megláttam. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése