2013. december 14., szombat

Fahéjas csillagok (Zimtsterne)



Hozzávalók:
  • 1 tojásfehérje
  • 250 g darált mandula
  • 150 g porcukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • a mázhoz:
  • 1 tojásfehérje
  • 100 g porcukor
Elkészítés:
  1. Az egyik tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadunk 150 g porcukrot.
  2. Amikor kész a hab, hozzáadjuk a 250 g darált mandulát és 1 púpozott kiskanál őrölt fahéjat.
  3. Jól összedolgozzuk, ezzel el is készült a tésztánk.
  4. Felverjük a másik tojásfehérjét is, a végén hozzáadunk 100 g porcukrot.
  5. A tésztát 5 mm vastagságúra nyújtjuk, csillag alakú kiszúróformákkal kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe vagy szilikon lapra sorakoztatjuk őket, majd egy kenőecsettel felvisszük a csillagok tetejére a habot.
  6. 150 fokra előmelegített sütőben kb 10-13 percig sütjük.
 








 Megjegyzések, tapasztalatok:
 - Vigyázzunk, hogy a tetején a tojáshab ne barnuljon meg, fehér kell maradjon. Nekem ez így elsőre nem sikerült tökéletesen, mivel kb 10 percig maradt fehér, de akkor a tészta még nagyon lágy volt. Pár percig még hagytam sülni, de így már picit bebarnult egy részük.
- Legközelebb kevesebb cukorral, kisebb hőfokon fogom megpróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése