- paradicsom
- bazsalikom levelek
- köles
- kukorica
- olívaolaj
- sajt
- só, bors
- A jól megmosott paradicsomok szára felőli részéről kis "kalapokat" vágunk le és félretesszük.
- Karalábévájóval (vagy éles kés és kanál segítségével) egy kis tálba kivájjuk a paradicsomok belsejét, majd az így előkészített paradicsomokat egy tányérra rakjuk lefelé fordítva, hogy jól ki tudjanak csöpögni.
- A kölest megfőzzük sós vízben, vigyázni kell, mert nagyon hamar szétázik, ha nem figyelünk. A főzési idő függ attól, hogy milyen fajta köles, szerintem meg kell kóstolni, az a biztos. :)
- Kevés olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, ebbe öntjük bele a paradicsomok kivájt és pürésített belsejét.
- Jó sok friss bazsalikomlevelet vágunk fel, ezt is beletesszük a serpenyőben készülő részhez, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egyébbel is fűszerezhető.
- Ha elkészült, belekeverjük a kölest és az előre megfőzött és lemorzsolt kukoricát (használhatunk konzervet is), majd a paradicsomok belsejébe kanalazzuk, reszelünk rá sajtot, majd ráhelyezzük mindegyik paradicsomra a kalapkáját.
- Egy hőálló tálba sorakoztatjuk a megtöltött paradicsomokat és 175 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
- Tálaláskor még reszelünk rá sajtot és bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Tapasztalatok:
Ajánlom előételnek, köretként, de főételként is, pl. könnyű nyári vacsorára tökéletes választás. A személyenkénti mennyiségeket ettől függően kell átgondolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése