2013. augusztus 9., péntek

Töltött paradicsom (vegetáriánus)

Hozzávalók
  • paradicsom
  • bazsalikom levelek
  • köles
  • kukorica
  • olívaolaj
  • sajt
  • só, bors
Elkészítés:
  • A jól megmosott paradicsomok szára felőli részéről kis "kalapokat" vágunk le és félretesszük.
  • Karalábévájóval (vagy éles kés és kanál segítségével) egy kis tálba kivájjuk a paradicsomok belsejét, majd az így előkészített paradicsomokat egy tányérra rakjuk lefelé fordítva, hogy jól ki tudjanak csöpögni.
  • A kölest megfőzzük sós vízben, vigyázni kell, mert nagyon hamar szétázik, ha nem figyelünk. A főzési idő függ attól, hogy milyen fajta köles, szerintem meg kell kóstolni, az a biztos. :)
  • Kevés olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, ebbe öntjük bele a paradicsomok kivájt és pürésített belsejét.
  • Jó sok friss bazsalikomlevelet vágunk fel, ezt is beletesszük a serpenyőben készülő részhez, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egyébbel is fűszerezhető.
  • Ha elkészült, belekeverjük a kölest és az előre megfőzött és lemorzsolt kukoricát (használhatunk konzervet is), majd a paradicsomok belsejébe kanalazzuk, reszelünk rá sajtot, majd ráhelyezzük mindegyik paradicsomra a kalapkáját.
  • Egy hőálló tálba sorakoztatjuk a megtöltött paradicsomokat és 175 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
  • Tálaláskor még reszelünk rá sajtot és bazsalikomlevelekkel díszítjük.




Tapasztalatok:
Ajánlom előételnek, köretként, de főételként is, pl. könnyű nyári vacsorára tökéletes választás. A személyenkénti mennyiségeket ettől függően kell átgondolni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése