2013. augusztus 12., hétfő

Töltött padlizsán

Hozzávalók:
  • 3 közepes méretű padlizsán
  • 25 dkg darált hús (én most sertést használtam)
  • 20 dkg gersli
  • 1 közepes fej hagyma
  • olívaolaj
  • só, bors, paprika, friss bazsalikom
  • tejföl/joghurt/kefír/sajt

Elkészítés:
  • A gerslit megmossuk és beáztatjuk forró vízbe.
  • A padlizsánokat kettévágjuk hosszában, kiszedjük a belsejüket és felkockázzuk.
  • Egy serpenyőben olívaolajon hagymát pirítunk.
  • Hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt és a darált húst, a hús fehéredéséig kevergetjük.
  • Majd hozzáadjuk a gerslit, fűszerezzük és felöntjük vízzel. Fedő alatt majdnem készre főzzük. nagyjából háromszor annyi vízre van szükség, mint amennyi a gersli volt (kb 3 kisebb bögrényi víz, de fokozatosan adjuk hozzá inkább, odafigyelve, hogy se túl sok, se túl kevés lé ne legyen rajta)
  • Megkóstoljuk! :)
  • Az elkészült 'masszával' töltjük meg az előkészített és hőálló tálba helyezett padlizsánokat.
  • 175 fokra előmelegített sütőben lefedve kb 40 perc alatt megsütjük.
  • Kefírrel/joghurttal/tejföllel (ami van otthon) leöntve kínáljuk és szórhatunk rá reszelt sajtot, apróra vágott friss bazsalikomot is.



Tapasztalatok:
- Ha nem fedjük le sütés közben a padlizsánokat, kiszáradnak kicsit.
- Nagyon tartalmas, laktató étel.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése