- 3 közepes méretű padlizsán
- 25 dkg darált hús (én most sertést használtam)
- 20 dkg gersli
- 1 közepes fej hagyma
- olívaolaj
- só, bors, paprika, friss bazsalikom
- tejföl/joghurt/kefír/sajt
Elkészítés:
- A gerslit megmossuk és beáztatjuk forró vízbe.
- A padlizsánokat kettévágjuk hosszában, kiszedjük a belsejüket és felkockázzuk.
- Egy serpenyőben olívaolajon hagymát pirítunk.
- Hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt és a darált húst, a hús fehéredéséig kevergetjük.
- Majd hozzáadjuk a gerslit, fűszerezzük és felöntjük vízzel. Fedő alatt majdnem készre főzzük. nagyjából háromszor annyi vízre van szükség, mint amennyi a gersli volt (kb 3 kisebb bögrényi víz, de fokozatosan adjuk hozzá inkább, odafigyelve, hogy se túl sok, se túl kevés lé ne legyen rajta)
- Megkóstoljuk! :)
- Az elkészült 'masszával' töltjük meg az előkészített és hőálló tálba helyezett padlizsánokat.
- 175 fokra előmelegített sütőben lefedve kb 40 perc alatt megsütjük.
- Kefírrel/joghurttal/tejföllel (ami van otthon) leöntve kínáljuk és szórhatunk rá reszelt sajtot, apróra vágott friss bazsalikomot is.
Tapasztalatok:
- Ha nem fedjük le sütés közben a padlizsánokat, kiszáradnak kicsit.
- Nagyon tartalmas, laktató étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése