2015. november 8., vasárnap

Serpenyős csirkecomb póréhagymával és ciderrel


Hozzávalók:
  • 6-8 db csirkecomb (amennyi elfér a serpenyőnkben)
  • 1 db póréhagyma 
  • 4 db alma 
  • 1 üveg cider
  • 1-2 dl tejszín 
  • vaj 
  • 1 ek liszt 
  • méz  
  • kakukkfű 
  • olívaolaj  
Elkészítés
  1. Serpenyőben vajat hevítünk és adunk hozzá kevés olívaolajat is (az olaj segít, hogy a vaj ne égjen meg). Amikor habzani kezd, beletesszük az előre besózott csirkecombokat, ízlés szerint a bőrt előtte el lehet távolítani annak, aki hozzám hasonlóan nem szereti. A combokat megpirítjuk minden oldalukon, majd kiszedjük egy tányérra.
  2. A póréhagymát kb ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk és a serpenyőben ezeket is mindkét oldalukon megpirítjuk.
  3. Közben az alma felét cikkekre vágjuk.
  4. A megpirított póréhagymára rászórunk 1 evőkanálnyi lisztet, elkavarjuk, ráöntjük a cidert és beletesszük az almacikkeket és a csirkecombokat. 
  5. Fűszerezzük sóval és kakukkfűvel, majd lefedve kb 20 percig pároljuk, közben egyszer nem árt megfordítani a combokat. 
  6. Amikor nagyjából megpuhult a hús, hozzáadjuk a tejszínt és még 10-15 percig pároljuk tovább, ezalatt a lé igazán krémes szósszá alakul.
  7. Az almák másik felét szintén cikkekre vágva egy másik serpenyőben vajon és mézen karamellizáljuk, éppen csak aranysárgára, de még szinte roppanósra.
  8. A csirkecombokat karfiolos kölessel tálaljuk, a tejszínes szósszal leöntve, a szószban párolt almával és a mézes roppanós almával együtt. Tökéletesen illik ez az étel a karfiolos kölessel, még ha első hallásra furcsa is a párosítás. Érdemes kipróbálni!








Megjegyzések, tapasztalatok
- A recept forrása: http://izeselet.hu/receptek/serpenyos-csirkecomb-porehagymaval-ed-ciderrel/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése