2015. november 17., kedd

Parmezános burgonyapüré


Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya (megpucolva)
  • 100 g vaj
  • 40 g reszelt parmezán
  • tej
Elkészítés:
  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük a szokásos módon.
  2. Leszűrjük, burgonyatörővel alaposan összetörjük.
  3. Még forrón hozzáadjuk a vajat, sajtot, tejet, mindig egyszerre csak plusz egy hozzávalót, ha az jól elkeveredett, elolvadt, akkor mehet a következő. Tejből annyi kell, amennyit kíván a püré állaga, de ez teljesen egyéni ízléstől függ, hogy milyen állagot szeretünk.
  4. A végén lehet még sózni, de mindenképpen kóstoljuk meg, mert a főzővízben is volt só és a parmezán is sós.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Recept innen: http://izeselet.hu/receptek/sutotokkompot-es-parmezanos-krumplipure/
- Nagyon laktató, tömény köret, vajból és parmezánból lehet kevesebbet is tenni bele.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése