2015. november 8., vasárnap

Karfiolos köles


Hozzávalók:
  • 150 g köles
  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • olívaolaj

Elkészítés:
  1. A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. Késes aprítóban egyenletes, kb rizsszem-méretűre aprítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Sózzuk, meglocsoljuk egy kevéske olívaolajjal és jól összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben, kb 10 perc alatt megsütjük: akkor jó, amikor a teteje pirulni kezd. Nem baj, ha még nem teljesen puha, nem is kell megfőnie.
  2. Közben a kölest leöblítjük és háromszoros mennyiségű vizet forralunk neki. Forrásban levő sós vízbe öntjük és pár perc alatt puhára főzzük. Mire megfő, nagyjából beszívja a vizet, de én szűrőben, forró folyó víz alatt még át szoktam öblíteni, ezt nem muszáj.
  3. A petrezselyemleveleket felaprítjuk.
  4. A 3 előkészített hozzávalót összekavarjuk és kész a különleges és egészséges köretünk, melyet bátran tálalhatunk szaftos húsok, raguk mellé, vendégeink pedig találgathatnak, hogy mi van a tányérjukon. :)  

Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://izeselet.hu/receptek/karfiolos-koles/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése