2015. január 2., péntek

Sajtos stangli


Hozzávalók:
  • 200 g fehér tönkölyliszt
  • 200 g rétesliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 250 g vaj/margarin
  • 80 g reszelt trappista sajt
  • 1 nagy tojás
  • 175 g tejföl (kis pohár)
  • 1 púpos teáskanál só
  • köménymag
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat a tojásfehérje és a köménymag kivételével összegyúrjuk, majd kinyújtjuk a tésztát. 
  2. A tojásfehérjét villával felverjük, majd egy ecsettel megkenjük a kinyújtott tésztát. 
  3. Derelyemetszővel ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk és megszórjuk köménymaggal.
  4. Sütőpapírozott tepsiben 175 fokon addig sütjük, míg aranybarnák lesznek a stanglik. 
 






Megjegyzések, tapasztalatok:
- A sütési idő nagyban függ attól, hogy milyen vékonyra nyújtjuk a tésztát. Minél vékonyabb, annál ropogósabb, minél vastagabb, annál puhább, omlósabb stanglikat tudunk készíteni.
- Ötlet innen, de átalakítottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése