2015. január 19., hétfő

Gesztenyés holdacskák (hókiflik)



Hozzávalók:
  • 200 g tönkölyliszt 
  • 80 g porcukor 
  • 1 cs vaníliás cukor 
  • 100 g vaj vagy margarin 
  • 150 g cukrozott gesztenyemassza 
  • 1 tojás sárgája 
  • pár csepp vanília esszencia 
  • 2 cl rum
  • a forgatáshoz: vaníliás porcukor
Elkészítés:
  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrokat, hozzáadjuk a puha vajat, egy tojás sárgáját, a kiolvasztott gesztenyemasszát, a rumot és a vaníliaaromát. Jól összedolgozzuk és fóliába csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük a puha tésztát.
  2. A hűtőből kivéve 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével holdacskákat szaggatunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben és 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha már az alja kezd barnulni, akkor kivehetjük. 
  4. A sütőből kivéve azonnal vaníliás porcukorba forgatjuk őket.
 
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Tényleg nem szabad tovább sütni, mert akkor kemény lesz.
- Recept innen: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2014/07/gesztenyes-holdacskak.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése