2014. november 5., szerda

Zöldségkrémleves (brokkoli-karfiol-sárgarépa)


Hozzávalók:
  • 150 g brokkoli
  • 150 g karfiol
  • 150 g sárgarépa + 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 hagyma
  • olívaolaj
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor zellerlevél
  • bors  (őrölt)
  • szerecsendió (őrölt)
  • víz
Elkészítés:
  1. A hagymát kockázzuk fel és olívaolajon pirítsuk meg. 
  2. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, pirítsuk át, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Pár perc múlva adjuk hozzá a karfiolt, majd legutoljára a brokkolit. Sózzuk meg. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet, de nem baj, ha nem lepi el teljesen a lé a zöldségeket. Néha kavarjuk át.
  3. Amikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a kis pohár tejfölt és botmixer segítségével turmixoljuk krémesre az egészet. 
  4. Ezután hígítsuk a kívánt sűrűség eléréséig, nekem ehhez kb 5 dl vízre volt szükségem. 
  5. A zellerleveleket mossuk meg, kötözzük össze és tegyük a levesbe. Fűszerezzük őrölt borssal és őrölt szerecsendióval, majd főzzük fel és kb 10-15 percig főzzük tovább lassú tűzön. 
  6. A félretett 1 db sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk vékony hasábokra, majd olívaolajon pirítsuk meg.
  7. Ha úgy érezzük, hogy az ízek kellőképpen összeértek a levesben, elzárhatjuk, elkészült. A zellerleveleket szedjük ki. A levest a pirított sárgarépahasábokkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése