Hozzávalók:
- 1 közepes Hokkaido-tök
- 35 dkg darált hús
- 1 hagyma
- 3 db nagyobb Shiitake gomba
- 1 tojás
- 1 zsemle
- tej (a zsemle áztatásához)
- olívaolaj
- 2.5-3 dl natúr paradicsomlé
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- A megtisztított, kockára vágott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután adunk hozzá paradicsomlét (egyszerre ne túl sokat) és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel.
- Amíg a hús megpuhul, készítsük elő a tököt. Vágjuk le az alsó részét, de csak épp annyit, hogy a tök stabilan megálljon majd a sütőben a "saját lábán". Ezután vágjuk le a "kalapját" (azt a részt, ahol a szára van). Itt vágjunk bátran nagyobb részt. Akkora kell legyen ez a levágott kalap, hogy hozzáférjünk a tök magokkal teli belsejéhez, melyet egy evőkanál vagy karalábévájó segítségével szedjünk is ki, majd a tököt tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és így mehet is a 180 fokos sütőbe. A kalapot is tegyük be, de vegyük ki sokkal hamarabb, mint a tök nagyobb részét. Nem kell teljesen megsütni, csak kb félig. Figyeljünk rá, és vegyük ki időben. Ez a fajta tök elég hamar átsül.
- A gombákat mossuk meg, vágjuk csíkokra és pici olívaolajon pirítsuk meg.
- A kész húshoz adjunk hozzá 1 tejbe áztatott majd kinyomkodott zsemlét, 1 tojást és a gombát. Jól dolgozzuk össze, ha szükséges, még fűszerezzük, majd kanalazzuk a tök belsejébe az elkészült tölteléket és tegyük rá a kalapot.
- 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése