2014. november 6., csütörtök

Töltött Hokkaido-tök


Hozzávalók:
  • 1 közepes Hokkaido-tök
  • 35 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 3 db nagyobb Shiitake gomba 
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • tej (a zsemle áztatásához)
  • olívaolaj
  • 2.5-3 dl natúr paradicsomlé
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
Elkészítés:
  1. A megtisztított, kockára vágott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután adunk hozzá paradicsomlét (egyszerre ne túl sokat) és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel. 
  2. Amíg a hús megpuhul, készítsük elő a tököt. Vágjuk le az alsó részét, de csak épp annyit, hogy a tök stabilan megálljon majd a sütőben a "saját lábán". Ezután vágjuk le a "kalapját" (azt a részt, ahol a szára van). Itt vágjunk bátran nagyobb részt. Akkora kell legyen ez a levágott kalap, hogy hozzáférjünk a tök magokkal teli belsejéhez, melyet egy evőkanál vagy karalábévájó segítségével szedjünk is ki, majd a tököt tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és így mehet is a 180 fokos sütőbe. A kalapot is tegyük be, de vegyük ki sokkal hamarabb, mint a tök nagyobb részét. Nem kell teljesen megsütni, csak kb félig. Figyeljünk rá, és vegyük ki időben. Ez a fajta tök elég hamar átsül.
  3. A gombákat mossuk meg, vágjuk csíkokra és pici olívaolajon pirítsuk meg.
  4. A kész húshoz adjunk hozzá 1 tejbe áztatott majd kinyomkodott zsemlét, 1 tojást és a gombát. Jól dolgozzuk össze, ha szükséges, még fűszerezzük, majd kanalazzuk a tök belsejébe az elkészült tölteléket és tegyük rá a kalapot.
  5. 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt süssük készre.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése