2014. augusztus 28., csütörtök

Rakott patisszon


Hozzávalók:
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb patisszon
  • 50 dkg darált sertés hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1-2 marék csemegekukorica (fagyasztott)
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • pirospaprika
  • bors
  • étolaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • 100 ml főzőtejszín
Elkészítés:
  1. A patisszont meghámozzuk, közepét kivágjuk és kb fél cm vastagságúra szeleteljük. A sárgarépát meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát pici olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és fűszerezzük sóval, borssal, piros paprikával. Hozzáadjuk a paradicsompürét, sárgarépát és a kukoricát is, ha szükséges, pici vizet is.
  3. A felszeletelt patisszon 1/3-át egy kiolajozott jénai tál aljába rakjuk. A kész pörkölt felét rákanalazzuk, majd újabb 1/3-nyi mennyiségű patisszonszelettel és a pörkölt másik felével folytatjuk. Végül a maradék patisszonnal beborítjuk a tetejét.
  4. A tejfölbe belekeverjük a tejszínt és ezzel egyenletesen meglocsoljuk az egészet.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt készül el.
  6. A reszelt sajtot csak az utolsó 10 percben szórjuk a tetejére. Akkor van kész, ha a sajt teljesen megolvadt és kezd megpirulni.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Csak hidegen lehet szépen szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése