2014. augusztus 15., péntek

Őszibarack sorbet


Hozzávalók:

  • 800 g őszibarack (kimagozva, meghámozva) + 1-2 barack apró kockákra vágva
  • 115 g nádcukor
  • 150 ml víz
  • 1-2 citrom leve 
  • 1 kk vanília aroma
Elkészítés:
  1. A cukrot és a vizet együtt felforraljuk, majd lassú tűzön összesűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Az őszibarackot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a cukorszirupot és frissen facsart citromlét.
  3. Ezután mehet a massza a fagylaltgépbe, kb 30 perc után tegyük bele a barackdarabkákat, majd kb negyedóra múlva kész is lesz. 
  4. Ezután az elkészült fagylaltot még 1-2 órára tegyük a fagyasztóba.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Jobb ha a barackot a hűtőben tartjuk felhasználás előtt, mert így jó hideg lesz és jobb állagú lesz a fagylaltunk, gyorsabban is készül el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése