2014. augusztus 8., péntek

Vanília fagylalt

Hozzávalók:
  • 250 ml tejszín
  • 200 g natúr joghurt
  • 3 csapott ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 kk vanília kivonat
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat egy tálba öntjük és simára keverjük.
  2. Bekapcsoljuk a fagylaltkészítő gépet, beleöntjük a keveréket. 
  3. 20-30 perc alatt elkészül ez a mennyiség. Ezután egy fagyisdobozba öntjük a masszát és 1-2 órára még a fagyasztóba tesszük a tökéletes állag elérése érdekében.
 


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Előre hűtsük be a tejszínt és a joghurtot, hogy jó hideg legyen, amikor dolgozunk vele.
- Tálaláskor szórhatunk rá csokidarabokat, gyümölcskockákat vagy díszíthetjük karamellás cukorral.
- Sütemények mellé is kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése