2014. február 14., péntek

Vörös bársony szív-muffin (Red Velvet Cupcake)






Hozzávalók 12 muffinhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 15 dkg eperbefőtt
  • 1 evőkanál folyékony piros ételfesték
  • a krémhez
    • 2 dl habtejszín
    • 12,5 dkg mascarpone
    • 1 kk porcukor
    • meggylé (kb 0.25 l)
  • a díszítéshez:
    • cseresznyeszemek
Elkészítés:
  1. A muffinokhoz a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, az ételfestéket, majd végül a sütőporos lisztet, a tejet és az összeturmixolt eperbefőttet is. Simára keverjük a masszát.
  2. Muffinformákba (papírral bélelt fém muffinsütő vagy szilikon fomákba) kanalazzuk a tésztát és előmelegített sütőben 175 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni őket.
  3. A krémhez habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a meggylét is. Habzsák segítségével a muffinok tetejére nyomjuk a krémet, majd mindegyikre egy cseresznyeszemet teszünk.




Megjegyzések, tapasztalatok:
- Olyan gyümölcsöket (eperbefőtt és fagyasztott cseresznye) és gyümölcslevet (meggybefőtt leve) használtam, ami éppen volt itthon és pirosas színű. Bármi mással helyettesíthető vagy ki is hagyható.
- Az a tapasztalatom, hogy csak gyümölcsökkel (vagy céklával) nem érhető el piros szín, ezért használtam ételfestéket.
- A krémhez annyi meggylét tegyünk, amennyit az állaga megenged, vigyázzunk, hogy ne legyen híg. Kellemesebb, gyümölcsösebb ízű lesz a krém, a színe pedig halvány rózsaszín.
- Valentin-napra (vagy máskor is) süthetjük szív alakú formákban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése