2014. február 16., vasárnap

Szlovén krumplis gombaleves

Hozzávalók:
  • 1 hagyma
  • olívaolaj
  • 0.5 kg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg burgonya
  • 2 l húsleves (vagy 2 húsleveskocka)
  • 1 kis csomó petrezselyemzöld
  • 3 paradicsom
  • 1 ek liszt
  • 2,5 dl tejföl
  • bors

Elkészítés:
  1. A gombákat, a hagymát és a burgonyát megpucoljuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, a gombát vékonyra szeleteljük.
  3. Olívaolajat hevítünk egy fazékban, megpirítjuk a hagymát, majd a gombát is. 
  4. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk.
  5. Tíz perc után beletesszük a felkockázott krumplit, további 10 perc múlva pedig a felszeletelt paradicsomot. 
  6. Puhára pároljuk, majd felengedjük a húslevessel. 
  7. Lisztes tejföllel behabarjuk és még 10 percet főzzük. 


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Meglepően finom leves, ami mellesleg gyorsan elkészül :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése