2014. február 10., hétfő

Sajtos-sonkás hústorta




Hozzávalók:
  • csirkemell filé
  • sonka
  • liszt
  • tojás
  • sajt
  • bacon
  • bors
Elkészítés:
  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  2. Egy sütőtálat kibélelünk bacon szalonnával.
  3. A húst sózzuk-borsozzuk, majd  a panírozással megegyező módon megforgatjuk lisztben, tojásban, végül reszelt sajtban, ezután pedig szorosan egymás mellé fektetjük a bacon-re. 
  4. Ha egy réteg elkészült, lefedjük sonkával, majd így folytatjuk a rétegezést a lisztbe, tojásba és reszelt sajtba forgatott hússzeletekkel.
  5. Az utolsó réteget lefedjük baconnel.
  6. Sütőben 180 fokon, lefedve kb 40 percig sütjük. 
  7. A befejezés kétféle módon történhet. Az egyik, hogy levesszük a fedőt/fóliát, és addig sütjük, amíg megpirul a teteje. A másik lehetőség, hogy kiborítjuk egy hőálló lapra, (pl szilikon sütőlap) és a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.







Megjegyzések, tapasztalatok:
- Mivel nem volt otthon bacon, ezért azt is sonkával helyettesítettem, így is nagyon finom volt.
- Nem borítottam ki, jénai tálban sütöttem és abban szeleteltem fel.
- Egyszerű elkészíteni és igazán különleges, nagy sikert arat, mert gyakran használt hozzávalókból igazi újdonságot lehet varázsolni eme étel formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése