2013. szeptember 29., vasárnap

Tiszai keszeg céklaágyon

Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 keszeg
  • 2 nagyobb cékla
  • 2 piros kápia paprika
  • kevés olívaolaj

Elkészítés:
  1. A céklákat meghámozzuk és felszeleteljük.
  2. A paprikát kicsumázzuk és feldaraboljuk.
  3. Az előre megtisztított halakat mindkét oldalukon 2-3 mm-enként bevagdossuk, majd besózzuk.
  4. Egy nagy vagy 2 kisebb hőálló tálat készítünk elő, az aljára kevés olajat csepegtetünk, kibéleljük céklával, rászórjuk a paprika darabokat, picit megsózzuk, majd a halat ráhelyezzük, leöntjük egy kevés olívaolajjal, majd lezárjuk alufóliával.
  5. 250 fokon kb 1 órát sütjük, majd a fóliát levéve még kb félórát pirítjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése