2016. augusztus 30., kedd

Fetás fekete zöldbab saláta



Hozzávalók (kb 3 adag):
  • 600 g fekete zöldbab (vagy más zöldbab)
  • 120 g fetasajt
  • 250 g csirkemell
  • 2 paradicsom
  • 2 ek szezámmag 
  • kevés olaj 
  • bors
Elkészítés:
  1. A zöldbabot megmossuk és darabokba tördeljük, majd roppanósra főzzük.
  2. Közben a csirkemellet kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, közben fűszerezzük sóval és borssal.
  3. A paradicsomot felkockázzuk, a fetasajtot is, a szezámmagot icipici olajon egy tiszta serpenyőben megpirítjuk.
  4. Ha megfőtt a bab, leszűrjük, picit hűlni hagyjuk. Amikor langyos, hozzáadjuk a fetasajt darabokat és jól összekeverjük. Ízlés szerint lehet fűszerezni. Mivel még langyos, a sajt picit elolvad és öntetet képez a babon. Hozzákeverjük a paradicsomot is óvatosan, majd tálaljuk: tetejére rakjuk a pirított csirkemell kockákat és megszórjuk szezámmaggal.


 


Megjegyzések, tapasztalatok:
- A fekete zöldbab, ami valójában inkább lila, megfőzve zöld színű lesz. :)
- A szezámmag hihetetlenül feldobja ezt a salátát, nem is gondoltam volna. Ötlet innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése