2016. augusztus 21., vasárnap

Cukkinis rakott penne



Hozzávalók:
  • 250 g penne
  • 1 közepes cukkini (300-400 g körüli)
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 2 dl 12 %-os tejföl
  • 1 tojás
  • 1 tömlős krémsajt (100 g)
  • bors
  • egyéb fűszerek ízlés szerint
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 1 ek olaj
Elkészítés:
  1. Lereszeljük a cukkinit és megsózzuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk egy serpenyőben, majd kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Közben egy lábasban vizet forralunk, teszünk bele sót, egy kanálnyi étolajat és a csomagoláson található főzési időt követve kifőzzük a tésztát.
  4. A lecsepegtetett tésztát kivajazott tepsibe öntjük, a tetejére rátesszük a sózott, kinyomkodott cukkinit.
  5. A tojást összekeverjük a tejföllel, a krémsajttal és a pirított szalonnakockákkal, jó krémesre keverjük, fűszerezzük ízlés szerint, majd ezzel a masszával egyenletesen lefedjük a cukkinit.
  6. 180 fokon kb 30 percig sütjük.










Megjegyzések, tapasztalatok:
- Önálló ételként is finom, de köretként is kínálhatjuk.
- Ihlet innen (módosítottam, szokás szerint :).
- Ez a mennyiség kis tepsihez jó, én dupla adagot használtam normál/nagy tepsihez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése