2015. május 2., szombat

Boci szelet


Hozzávalók:
  • a tésztához:
    • 4 tojás
    • 180 g cukor
    • 150 g margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek jó minőségű kakaópor
    • 300 g liszt
    • 1,5-2 dl tej
  • a túrós keverékhez:
    • 500 g túró
    • 4 evőkanál búzadara
    • 1 tojás
    • 150 g cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
  1. A túrós részt készítjük el először: a túrót kikeverjük a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a búzadarával. Hagyjuk állni legalább 1 órát, hogy a búzadara megduzzadjon.
  2. A tésztához a margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább keverjük a tojások sárgájával. Apránként hozzáadjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd annyi tejet, hogy egynemű, enyhén folyékony tésztát kapjunk. Ezután pedig a habbá vert fehérjét is belefogatjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a túrós töltelékből kanállal galuskákat szaggatunk bele. 
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Miután kihűlt, tetszés szerinti formákra vágjuk. 

Megjegyzések, tapasztalatok
- Ezt a receptet használtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése