2015. május 28., csütörtök

Bodzás-mentás banánfagyi


Hozzávalók:
  • 3 érett banán
  • 1.5 dl tömény mentás bodzaszörp
  • 1.5 dl tisztított víz 
  • 1/4 citrom frissen facsart leve
Elkészítés:
  1. A banánokat a mentás bodzaszörppel péppé turmixoljuk, majd hozzáadunk annyi vizet, hogy sűrű, de folyékony állagú keveréket nyerjünk.
  2. Frissen facsart citromlét adunk hozzá ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire édesen szeretjük.
  3. Fagylaltgépbe öntjük és kb 20-30 percig hagyjuk, hogy a gép végezze a dolgát.
  4. Ekkor a csaknem szilárd fagyit egy műanyag dobozba kanalazzuk és a mélyhűtőbe tesszük. Félóránként, óránként egy villával átkavarjuk a teljes megszilárdulásig, így sokkal krémesebb lesz a fagylaltunk.
  5. Fogyasztás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagylaltos dobozt a mélyhűtőből, így könnyen tudunk gombócokat adagolni belőle. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése