2015. május 19., kedd

Sütőtökös tészta


Hozzávalók (kb 3 adag):
  • 210 ml-es üveg sütőtökpüré
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 ek tejföl (elhagyható) / kevés tej, ha túl sűrű
  • bors
  • szerecsendió
  • egyéb fűszerek ízlés szerint (pl. bazsalikom, zsálya)
  • 200 g szélesmetélt tészta
  • nagyon finom, de nem kötelező:
    • 100 g fekete erdő sonka
    • parmezán sajt
Elkészítés:
  1. A sütőtökpürét elkeverjük a tejszínnel és tejföllel, majd melegíteni kezdjük.
  2. Lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik (ez csak néhány perc), közben fűszerezzük.
  3. Megfőzzük a tésztát.
  4. A sonkát kockákra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk.
  5. A parmezánt lereszeljük.
  6. Melegen összeforgatjuk a tésztát a szósszal, tetejére sonkakockákat és parmezánt hintünk, frissen tálaljuk.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- Friss sütőtökből is készíthetjük. Nem szükséges előre megsütni, nyersen felkockázva kell megfőzni a tejszínnel. Kicsit több idő így az elkészítése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése