2015. május 22., péntek

Fekete lencsés omlett


Hozzávalók:
  • 100 g fekete lencse (beluga lencse)
  • 2 sárgarépa
  • 3 tojás
  • babérlevél
  • olívaolaj
  • bors
  • mustár
Elkészítés:
  1. A lencsét megfőzzük sós vízben, babérlevéllel, majd leszűrjük.
  2. A sárgarépát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágva szintén megfőzzük, külön edényben, sós vízben. Ha kész, leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd apró kockákra vágjuk. (Nyersen is lehet, de semmi értelme, puhán sokkal könnyebb apróra vágni.)
  3. Egy tálba ütjük a tojásokat, villával felverjük, fűszerezzük, majd beleöntjük a lencsét és sárgarépát, majd alaposan elkeverjük.
  4. Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben pici olívaolajat hevítünk, majd beleöntjük az előkészített masszát. Közepes/alacsony tűzön megsütjük az egyik oldalát, majd egy tányér segítségével megfordítjuk: egy falapát segítségével a megsült oldalával lefelé egy lapostányérra csúsztatjuk a serpenyőből az omlettet, ráfordítjuk a tetejére a serpenyőt, majd a serpenyőt és tányért összeszorítva, hirtelen mozdulattal megfordítjuk az egészet, így az omlett máris sületlen felével lefelé van a serpenyőben. Természetesen lehet 2 lapát segítségével is, aki bátor, fordíthatja feldobva is, mint a palacsintát, de ezzel a módszerrel biztosra lehet menni. :)
  5. Miután az omlett mindkét oldala megsült, egy tányérra helyezzük és cikkekre vágjuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Frissen, melegen, vagy akár hidegen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése