2015. május 13., szerda

Beluga lencse saláta


Hozzávalók:
  • 100 g beluga lencse (fekete lencse)
  • fél konzerv csemegekukorica
  • egy nagy maréknyi zöldbab (fagyasztott/friss/üveges)
  • húskockák (pl. csirkemell, karaj, sonka)
  • babérlevél
Elkészítés:
  1. A lencsét sós vízben megfőzzük, babérlevelet is teszünk a főzővízbe. 
  2. Ha fagyasztott vagy friss babot használunk, akkor azt is főzzük meg, külön főzővízben.
  3. Összevegyítjük a lencsét, babot, kukoricát.
  4. Tetejére halmozzuk a húskockákat. 

Megjegyzések, tapasztalatok:
- A beluga lencsét (fekete lencse) nem szükséges előre beáztatni, kb 20-30 perc alatt enélkül is megfő.
- Én maradék sült húst használtam fel, de piríthatunk csirkemellet vagy akár sonkával is lehet helyettesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése