2015. április 9., csütörtök

Jeruzsálemi túrótorta


Hozzávalók:
  • tésztához:
    • 1 bögre kuszkusz
    • 1 ek méz
    • 50 g vaj
    • 2 tojás
  • túrókrémhez:
    • 500 g túró
    • 200 g natúr krémsajt (Philadelphia)
    • 2 tojás
    • 3 ek méz
    • 1-2 bio vagy kezeletlen héjú narancs reszelt héja (méretétől függően)
  • öntethez:
    • 4 ek méz
    • 2 narancs kifacsart leve
Elkészítés:
  1. A kuszkuszt leforrázzuk annyi vízzel, ami pont ellepi. Hozzáadjuk a vajat és a mézet, elkeverjük és lefedve pihentetjük 5 percet. Ha elolvadt a vaj, hozzáadjuk a villával felvert tojásokat, majd jó alaposan átkeverjük.
  2. A túrókrémhez előbb áttörjük egy villával a túrót, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és az egészet csomómentesre keverjük.
  3. A kuszkusz felét egy kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk, beleöntjük a túrókrémet és rásimítjuk a kuszkusz másik felét.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
  5. Az öntethez a mézet és narancslét összekeverjük és kis lángon felfőzzük, majd kihűtjük.
  6. Tálaláskor a tortaszeleteket meglocsoljuk az öntettel.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ebből a receptből inspirálódtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése