2015. február 8., vasárnap

Csicseriborsóleves


Hozzávalók:
  • 2 bögre csicseriborsó (száraz)
  • 100 g kolbász (pl. Gyulai)
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 7 dl paradicsomlé
  • 0.5 bögre gersli 
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • 1 csokor zellerlevél

Elkészítés:
  1. A csicseriborsót beáztatjuk 24 órára, de legalább 1 éjszakára.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, kicsit megpirítjuk, majd a sárgarépa- és petrezselyemkarikákkal és pici vízzel együtt pár percig tovább dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a leszűrt, átöblített csicseriborsót, a paradicsomlét, sót, borsot, 1 csokor zellerlevelet összekötözve.
  4. Amikor a csicseriborsó már majdnem puhának tűnik, adjuk hozzá az átöblített gerslit. Ha szükséges, még fűszerezzük a levest. Kb 20 perc múlva kész.
  5. Vegyük ki a zellerleveleket és már tálalhatjuk is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése