2015. február 1., vasárnap

Gyors túrós hacsapuri


Hozzávalók:
  • 200 g félzsíros tehéntúró
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre fehér tönkölyliszt
  • 1 tojás
  • 60 g reszelt trappista sajt
  • 1 kk só 
  • 4 ek étolaj
Elkészítés:
  1. A tojást habosra keverjük a tejjel egy habverő segítségével. 
  2. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük
  3. Ezután a villával áttört túrót keverjük hozzá, valamint a reszelt sajtot és sót. A szükséges só mennyisége ízlésünktől és a sajt sósságától függ, kóstolással állapítsuk meg, hogy mikor elég sós.
  4. Előkészítünk egy 28 cm-es serpenyőt vagy palacsintasütőt és 2 ek étolajjal kikenjük, majd felforrósítjuk. Ekkor beleöntjük a massza felét és előbb nagy lángon kb 1 percig sütjük, majd levesszük a lángot és lefedjük. Ha látjuk, hogy kezd átsülni, 1 vagy 2 falapát segítségével megfordítjuk és a hacsapuri másik felét is pirosra sütjük.
  5. Ha kész, egy tányérra csúsztatjuk és felszeleteljük.
  6. A másik felét ugyanígy sütjük meg.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A hacsapuri grúz lepénykenyér, mely hagyományosan élesztővel és sulguni sajttal készül.
- Ebből a receptből inspirálódtam.
- 2.5 dl-es bögrét használjunk méréshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése