2015. február 8., vasárnap

Zöldborsófőzelék


Hozzávalók:
  • 0.5 kg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 0.5 l zöldségalaplé
  • olívaolaj
  • bors
  • habaráshoz
    • 1 ek liszt
    • 2 dl tej
Elkészítés:
  1. Kevés olívaolajat hevítsünk fel, majd adjuk hozzá a zöldborsót és kicsit pirítsuk át. Nem kell sokáig, csak jól forgassuk át az olajon. 
  2. Amikor úgy gondoljuk, hogy már ideje felönteni folyadékkal, akkor adjuk hozzá a zöldségalaplét. (Kb annyi kell, ami nagyjából ellepi, de nem teljesen).
  3. Fűszerezzük sóval, borssal.
  4. Amikor a borsó kezd puhulni, készítsük elő a habarást: a liszthez adjuk hozzá a tejet és kis méretű habverővel keverjük csomómentesre. Ezután vegyünk ki a borsó levéből 1-2 merőkanállal és fokozatosan keverjük a habarásunkhoz, majd öntsük az egészet a borsóra. Jól keverjük át és főzzük fel.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A borsófőzeléket csak az utóbbi időben készítem így. Nálunk a családban mindig paprikás rántással készült. Úgy tanultam anyukámtól, nagymamámtól. De ezt a "fehér verziót" is nagyon megkedveltem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése