2015. február 1., vasárnap

Házi vanília puding


Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 6 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 50 g (nyírfa)cukor
  • 35 g étkezési keményítő
  • 1 vaníliarúd
Elkészítés:
  1. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt és pici tejet (csak éppen annyit, hogy kikeverhessük a keményítővel a tojásokat). Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós!
  2. Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét és jól keverjük el.
  3. Ha ez megvan, lassan, kevergetve adjuk hozzá a megmaradt tejet, majd tegyük fel főni.
  4. Lassú tűznél, folyamatosan keverve főzzük készre. 
 
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Maximum 10 perc főzést igényel, ami lehet, hogy picit több, mint a pudingporos verzió főzési ideje, de megéri kipróbálni, mert nagyon finom a végeredmény.
- Recept innen: http://www.colorsinthekitchen.com/2013/01/hazi-vaniliapuding.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése