2015. február 8., vasárnap

Bögrés francia palacsinta


Hozzávalók:
  • 1 bögre finomliszt
  • 3 db S méretű vagy 2 db L méretű tojás
  • 0.5 bögre tej (1.25 dl)
  • 0.5 bögre habtejszín (1.25 l)
  • 0.25 bögre porcukor
  • 25 g vaj
  • 1 csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kb 15 g vaj a sütéshez
Elkészítés:
  1. A hozzávalókból a vaj kivételével palacsintatésztát készítünk, végül a megolvasztott vajat is belekavarjuk.
  2. Késhegynyi vajat olvasztunk a palacsintasütőben minden palacsinta sütése előtt, majd közepes lángon sütjük meg a hagyományostól kicsit vastagabb palacsintákat. 
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Mivel ezek a palacsinták vastagabbak, tartalmasabbak a hagyományosnál, ezért kisebb méretűekre sütöttem, így ebből a mennyiségből 10 db lett.
- Édes, nagyon kellemes íze van, ezért akár töltelék nélkül is ehetjük, de ízlés szerint tölthetjük is. 
- Én most banánlekvárral töltve kínáltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése