2014. július 30., szerda

Fekete áfonya sorbet



Hozzávalók:
  • 700 g fekete áfonya
  • 115 g nádcukor
  • 150 ml víz
  • 1 ek rum
  • 1 citrom 
  • 1 lime
Elkészítés:
  1. A cukrot és a vizet együtt felforraljuk, beletesszük a rumot, majd lassú tűzön összesűrítjük. (Nem kell nagyon sűrűre.)
  2. Hagyjuk kihűlni.
  3. Az áfonyát megmosva addig turmixoljuk, amíg teljesen homogén lesz, ne maradjanak benne héjdarabkák sem.
  4. Összekeverjük a turmixban a gyümölcsöt, a cukorszirupot, a citrom és a lime levét.
  5. Kb fél órára tegyük hűtőbe, majd még egyszer turmixoljuk át.
  6. Ezután mehet a massza 45 percre a fagyigépbe, majd kb ugyanennyi időre a fagyasztóba. :) 
 
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A fagylaltgép tartályát 1 napra a fagyasztóba kell tenni fagylaltkészítés előtt (legalábbis az enyém ilyen fajta).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése