2014. január 20., hétfő

Kelkáposzta-saláta datolyával

Hozzávalók:
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kis hagyma
  • 1 kk méz
  • 1/2 kk só
  • 1/2 mk szárított csili
  • 2 ek olívaolaj
  • 8 szem datolya kimagozva, felaprítva
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg parmezánforgács 
Elkészítés:
  1. A kelkáposztát lereszeljük, a hagymát nagyon apróra kockázzuk.
  2. A citromlevet, hagymát, mézet, sót és a csilit elkeverjük (figyeljünk oda, hogy a só feloldódjon teljesen), és belekeverjük a káposztát. Legalább 20 percig (akár egy napig is lehet) hagyjuk állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
  3. Ezután hozzáadjuk az olajat. 
  4. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát.
  5. A pirított mandulát a datolyával együtt a salátába forgatjuk, végül megszórjuk a parmezánforgácsokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése