2014. július 10., csütörtök

Francia bab saláta


Hozzávalók:
  • 250 g francia bab
  • 2 főtt tojás
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 paradicsom
  • 50 g házi sonka
  • olívaolaj
  • bors
Elkészítés:
  1. Főzzük meg a tojásokat (10 perces kemény tojás), majd távolítsuk el héjukat. Amikor kihűlt vágjuk fel.
  2. A babot megpucoljuk: végeit lecsípjük és 2-3 darabba tördeljük a csöveket, ezután forrásban levő sós vízbe tesszük és kb 5 percig főzzük (ne legyen teljesen puha, jobb, ha kicsit még roppanós).
  3. A sárgarépát meghámozzuk, hosszúkás vékony darabokra vágjuk, pici olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk, de a babhoz hasonlóan ezt is csak annyira, hogy roppanós maradjon. Közben sózzuk, borsozzuk, amikor kész van, tegyük félre egy tányérra.
  4. A házi sonkából ízlés szerinti mennyiséget vágjunk apróra és picit pirítsuk meg a serpenyőben.
  5. A paradicsomot vágjuk kockákra.
  6. Amikor minden hozzávalót előkészítettünk, keverjük össze és tálalhatjuk is. 
 

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Nem probléma, ha nem egyszerre készülnek el a hozzávalók, inkább hidegen tálaljuk.
- Aki úgy érzi, hogy nem elég fűszeres, bátran ízesítse még egyebekkel, vagy akár öntetet is lehet készíteni hozzá, én szeretem, ha a zöldségek íze dominál.
- Ne feledkezzünk meg arról, hogy a házi sonka sós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése