2014. július 15., kedd

Főtt kukorica



Hozzávalók:
  • kukorica
  • víz
Elkészítés:
  1. Miután kiválasztottuk a legszebb, kellően friss és zsenge csemege kukoricacsöveket, leszedjük a külső leveleiket, a belsőkkel pedig kibéleljük a főzőedényt.
  2. A csövekről eltávolítjuk a "selymet" is, majd elhelyezzük őket az edényben. (Ha nem férnek el, akár el is törhetjük őket.)
  3. Annyi vizet öntünk az edénybe, hogy jól ellepje a kukoricacsöveket. (Fel fognak jönni a víz tetejére a csövek, szóval fogjuk le őket addig, míg megállapítjuk a szükséges vízmennyiséget.)
  4. Miután a víz felforrt, kb 15-20 perc alatt elkészül a finom főtt kukorica.




Megjegyzések, tapasztalatok:
- Bárcsak az ízét és az illatát is meg lehetne örökíteni... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése